bdk-adil™

.: Its All About Tech And Daily Life :.

Serangan Jantung dan Air Suam

http://1.bp.blogspot.com/_YlnCkcIHZ1M/SSv6TJWrBGI/AAAAAAAAAZQ/H6jaZUz5IoM/s320/gambar+jantung.jpg

Fakta ini sangat bagus. Bukan semata-mata berkenaan air suam, tetapi berkenaan Serangan Jantung ... Masyarakat Cina dan Jepun minum teh panas untuk ketika bersarapan, bukannya air sejuk, mungkin inilah masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa makan.

http://2.bp.blogspot.com/_NH0_KK4rfGw/R6a-x7uODYI/AAAAAAAAAGg/OPWAFLXSFsc/s320/gambar%2Bjantung.jpg

Kepada sesiapa yang gemar minum air sejuk, fakta ini sangat bermakna buat anda. Memanglah sesuatu yang nikmat untuk minum segelas air sejuk selepas makan. Walaubagaimanapun, air sejuk akan melikatkan minyak yang kita makan bersama hidangan. Sudah tentu ia melambatkan lagi proses pencernaan.
Sekali gumpalan minyak ini bertindakbalas dengan asid di dalam perut, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan selari dengan enzim intestine. Dalam masa terdekat, ia berpotensi bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser. Adalah penting untuk minum sup panas atau air suam selepas makan.

Petanda Lazim Serangan Jantung Amaran berkenaan serangan jantung �

Anda seharusnya mengambil tahu yang petanda serangan jantung bukan sahaja pedih pada sebelah kiri dada.. Awasi jika terasa sakit yang menyesakkan pada dada kiri. Mungkin anda belum pernah merasa sakit dada semasa terkena serangan jantung. Muntah-muntah dan berpeluh berlebihan juga antara tanda-tanda lazim.
60% pesakit yang terkena serangan jantung adalah ketika sedang tidur dan tidak boleh bangun dari tidur. Sakit pada dada boleh menyebabkan tidak sedarkan diri. Berhati-hati dan berjaga-jagalah sentiasa.. Lebih banyak yang anda ketahui berkenaan serangan jantung, maka lebih peluang untuk anda terselamat.

http://1.bp.blogspot.com/_lZVz-ni60As/SRo65_LpsdI/AAAAAAAAAAc/-7GQC2--sw8/s320/jantung.jpg

Ahahaha...

Siapa lg bijak? Cikgu atau murid?

1 mlm,4 org pelajar kolej tlh brseronok sampai tngah mlm walaupn esoknya mereka ade ujian. Esoknye, mereka berempat memikirkn 1 idea yg bernas untuk mengelak mengambil ujian trsebut.lalu mereka menyapu muka mereka dngan minyak grease dn kotoran2 lain.

Setibanye mereka ke kolej,mereka memberi alasan yg tayar kereta mereka bocor jd mereka tidak sempat untuk hadir mengambil ujian itu.

Pensyarah yg mengendalikn ujian itu berkata mereka boleh mengambil ujian itu 2 hari lagi. selepas berterima kasih, mereka pn keluar ngan gelak ketawa.

Dua hari selepas itu,pensyarah itu mengatakn yg ujian yg mereka akn duduki itu istimewa lalu mereka berempat di letakkn di 4 bilik berasingan.

Mereka bersetuju kerana mereka tlh bersedia sepenuhnye.

Berikut adalah ape yg trkandung dlm kertas ujian mereka:

Ujian ini mengandungi 2 soalan dengan jumlah markah 100.

Q.1)Nama Anda:____________(2 markah)

Q.2)Tayar mana yang bocor?(98 markah)

A.Depan Kanan B.Depan kiri

C.Belakang Kanan D.Belakang Kiri

Final Exam...

Syukur alhamdulillah...
hanye tinggal lg satu kertas jer lagi...
pas tu, i'm FREE!!!
ahahahahahahahahahaa!!
tp free2 la jugak...
kene prepare untuk proposal final projek la plak...
masalah2!!
dlm suke2 ade jugak duke nyer...
mmg masalah sungguh...
x pikir x leh jugak...
nak pikir, srabut kpale otak aku nih...
hanye perlukan beberape markah jer lg...
nak wat dier x bg...
nak wat camne...
trime je lah...
nak kate betol, salah aku jugak...
tp ape2 pon,
doa je lah...
arap2 terbuke pintu hati nyer tuk bagi aku kesempatan
wat balik yg aku x wat dulu...
kalau x bg jugak,
x tahu lah ape nak jd lepas nih...
mmg beserabut giler kpale otak aku skrang nih...
lg serabut dari Albert Einstein..
ahahahahahaaa...
cam2 mane pon aku nak jugak wat
ape yg aku x wat dulu tuh...
aku akan usuhe slagi mampu...
slagi dier masih ade di sane...
x bg, aku pakse jugak sruh dier bg jugak...
aku nak jugak cam2 mane pon!!
by hook or by crook,
aku nak jugak!!

My Blog...

Sorry guyz...
there been a little problem with this blog...
due hari blog nih x leh berfungsi...
disebabkan spam...
dan slame due hari tu jugak blog nih telah digantung dari berfungsi...
tp skarang, alhamdulillah...
slepas request untuk blog ni di siarkan balik,
selepas pihak blogger cek semule blog ini
bebas dari SPAM,
blog nih dpt berfungsi semule...
so relief...

So, what is SPAM??

Spam is the abuse of electronic messaging systems (including most broadcast media, digital delivery systems) to send unsolicited bulk messages indiscriminately. While the most widely recognized form of spam is e-mail spam, the term is applied to similar abuses in other media: instant messaging spam, Usenet newsgroup spam, Web search engine spam, spam in blogs, wiki spam, online classified ads spam, mobile phone messaging spam, Internet forum spam, junk fax transmissions, social networkingspam, television advertising and file sharing network spam.

Spamming remains economically viable because advertisers have no operating costs beyond the management of their mailing lists, and it is difficult to hold senders accountable for their mass mailings. Because the barrier to entry is so low, spammers are numerous, and the volume of unsolicited mail has become very high. The costs, such as lost productivity and fraud, are borne by the public and by Internet service providers, which have been forced to add extra capacity to cope with the deluge. Spamming is universally reviled, and has been the subject of legislation in many jurisdictions.

-dipetik dari wikipedia-


Pot Luck...

Wah...kenyang2!!
stelah seminggu buat persiapan,
walaupon klaz,assignment,lab report,bengkel final projek..
dpt jugak buat pot luck dgn lancar...
banyak jugak la bende yg terlupe nak beli....
cam sudu, gelas, minyak masak....
tp bley jugak cover sume tu...
lege rasenyer..
penat pon penat...
tp x pe...
berbaloi...
banyak makanan yg x abis...
ape susah, kasi bungkus je sorang satu beg!!
ahahahahahaaaaa....

Penat Giler!!

Due hari yg memenatkan...
dari pg sampai petang...
start dari kol 9 pagi hingga 5 petang...
malam plak ade kelas...
kol 9.15 malam...
esok nyer kene antar lab report ngan assignment...
nak antar mase, aku sendiri pon x tahu...
x antar, x leh markah...
silap2 bley kene repeat...
wah!! tension2...
ptg khamis ni plak ade pot luck...
pas abih taklimat final projek...
malam nih kene wat skit lagi lab report...
dah siap dah 2...
tggal satu jer lg...
tp aku x tahu yg mane satu...
sbb aku wat 3 lab jer...
tp, kate ade 4...
mane pegi ilang yg satu lg pon aku x tahu...
pelik2...
padahal aku gi blake lab...
x tidor la aku malam nih...
arghh!!
dah la carry mark makenik rendah giler!!
aku x nak repeat skali lg!!
tension2!!

Study Week??!!

Pejam celik pejam celik dah nak abis sem 4 rupe nyer....
cepat sungguh mase berlalu...
rase cam baru daftar first year tahun lepas jer...
rupe2 nyer dah due tahun dah....
dah nak masuk tahun 3 dah...

skrang nih study week...
tp study week ker??
cam study weak jer...
ahahahahahahaha...
biase nyer, study week x de klaz....
tp, study week kali nih,
klaz bertambun-tambun...
nak study pon rase x sempat..
mmg jadual untuk satu minggu nih,
mmg pack giler...
klaz tiap2 ari
dari kol 9 pas kol 5..
mlm pon ade jugak....
fuh!! penat giler!!

tp x per la..
biar penat skrang...
jgn penat kemudian hari suda...
terok akibatnyer...

buat kawan2 skelaz,
study hard and study smart...
jgn tetidor sambil study plak....
nanti bukan kite yg bace buku,
buku plak yg bace kite...
ahahahahahahahaaa......
so, do the best in the final exam...

PERINGATAN!!!
JGN BWAK TOYOL MASE FINAL EXAM...
lakukan dgn usaha kite sendiri...
bile dah dpt keje, x tahu nak wat pe...
sbb bile time exam jer, bwak toyol...
so, bile dah keje bawak lah toyol tu skali...
sampai bile kite nak pandai atas usaha kite sendiri..
pikir2 kan lah..

Bengang Giler!!

Asalam...
Short sem + ngan final projek = baboon+anjing+sial
Ade ke patot?!!
Ingat nak wat final projek mase cuti nih,
wat ngan rilek nyer,
x tetekan, x tegese2
tp
ade plak yg beri arahan tuk mewajibkan tahun 2 meka (meka je yg aku tahu) ambek short sem!!
memang bengang giler!!
mane ngan short sem lg!!
final projek lg!!
entah2,
final projek tah kemane, short sem tah kemane...
pade pihak yg berkenaan,
pikir2 kan lah...
x kesian ker student2 nih??
asyik duk tekejar2 ke sane ke sini cari barang projek
ngan tekejar2 nak gi klas...
kalau x gi klaz or terlewat,
jgn marah
cool suda
ahahahahaha...

tp
arap2 sume lancar je lah...
moge2 short sem OK
final projek pon OK
insyallah...
projek team aku